Κοτζιάς: «Να μην επιστρέψουν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος»      

19/09/2015 – 07:00

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής αλλά και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δήλωσε από τα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Κοτζιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ο λαός και η σοφία του δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή στην εξουσία των πολιτικών δυνάμεων του παρελθόντος και αυτών που δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα, μέσα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δυνάμεις οι οποίες δεν δυσκολεύονται να πάρουν μέτρα κατά του λαού και όχι υπέρ του”. Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις και τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, σημείωσε δε υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό έργο “ήταν μία μάχη που κατέληξε σε συμβιβασμό” αλλά με πολλά θετικά σημεία και με βασικότερο “την κατανόηση της Ευρώπης για το χρέος της χώρας και την επαναδιαπραγμάτευσή του”.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην “εξαιρετική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας”, έχοντας ως βασικό άξονα “να υπηρετεί τον λαό”. Έθεσε, δε, ως «στόχους της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ενεργή επιχειρηματικότητα, την Παιδεία και την Υγεία». Δεν παρέλειψε, φυσικά, να αναφερθεί και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως των σχέσεων με την Τουρκία, για τις οποίες σημείωσε πως “θα είναι ομαλές μόνο εάν σταματήσει τις αναφορές περί γκρίζων ζωνών και τις υποταγές στην πολιτική της”, ενώ για το μεταναστευτικό-προσφυγικό επισήμανε πως “αποτελεί παγκόσμιο θέμα που προκαλείται από εστίες πολέμων, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ να οφείλουν στην αλλαγή κατεύθυνσης και πολιτικής”.

Ο κ. Κοτζιάς για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του απέναντι στην πολιτική και στις προθέσεις τονίζοντας ότι αποτελεί το μόνο πολιτικό πρόσωπο το οποίο μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να δώσει στη χώρα την προοπτική που χρειάζεται.

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ e-erevna.gr

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Κοτζιάς: «Να μην επιστρέψουν στην εξουσία πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος»      "

    Leave a reply

    Your email address will not be published.