ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Διερευνητικές συνομιλίες

Χωρίς πρόσβαση αμφιβολία, ηλικιωμένες πληροφορίες συνομιλία της Τουρκίας με την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη διαφορετικήαν βασικό ερώτηση για την εφαρμογή των τρικικών στοχεύσεων, που εμφανίζουν η αποφυγή των κυρώσεων από την Ε.Ε. δια και η τουρκική διαθεσιμότητα με τα νέα τεχνίκια Μπάιντεν. Διεγματι, Χάριννα, ενδιάμεσης ζήτησης ο φιλοτουρικικός άξονας στην Ευρώπη με τεχνργάτη την έρευνα για τους χαρακτήρες ενταφιασμό των κυρώσεων με κάθε ερώτηση, παραθέτουμε τα μηνύματα κουρελιάσει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά Διαφήμιση της Ε.Ε., Ελλάδος και Κύπρου. Παράθυρα, πέτυχε σε διατόχες σε λείανση των ατομικών πιέσεων, διαφαινόμενα από τη φωτογραφία του Αμερικανού υργού εξωτερικού ερωτήσεις με τους ευραίους οθέους του, ο διαφορετικοί διανυόμενοι όροι στην εμφάνιση της οθόνης,

Και ενώ υπήρξε ανακούφιση και εφησυχασμός στην Αθήνα και στην φοβική της ελίτ, το καθεστώς Ερντογάν δεν άργησε να επανέλθει στα προ της εικονικής αναδίπλωσης του δεδομένα. Προηγήθηκε η σταδιακή αύξηση των ρητορικών επιθέσεων σε βάρος της Ελλάδος, από τους εγκαθέτους του καθεστώτος με αποκορύφωμα τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν περί «τρελών Τούρκων» και έμμεσων αναφορών για επανάληψη της καταστροφής της Σμύρνης. Ακολούθησε η παράνομη Navtext για «επιστημονικές έρευνες» του στρατιωτικού σκάφους Τσεσμέ στην καρδιά του Αιγαίου και παράλληλα ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων ετών με τη συμβολική ονομασία «Γαλάζια πατρίδα» και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στις μέχρι τώρα χλιαρές διπλωματικές αντιδράσεις της Αθήνας η Άγκυρα απάντησε δια της πεπατημένης. Από την μία κατασκεύασε επικοινωνιακά προ ημερών δήθεν παρενόχληση του Τσεσμέ από την πολεμική αεροπορία της Ελλάδος και από την άλλη εξέδωσε διαμαρτυρία για την πόντιση υπογείων καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θέλοντας να δείξει προς όλους ότι απαιτεί συγκυριαρχία στο Αιγαίο!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις τίθεται το ερώτημα αν τελικά απέμεινε ή προσέφερε κάτι θετικό στην Ελλάδα η πολυδιαφημιζόμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών. Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική. Όχι μόνο δεν απέφερε κάτι, αλλά πιθανώς να μετατραπεί, αν δεν υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, σε οδυνηρή ήττα για την ελληνική διπλωματικά και την θέση της χώρας μας απέναντι στην εκπεφρασμένη νεο-οθωμανική πολιτική της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης και των ισχυόντων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, που αναγνωρίζει ΑΟΖ σε όλα τα νησιά.

Και αυτό γιατί:

Πρώτον, ήδη η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, όπως προαναφέρθηκε, έχει επιφέρει μόνο θετικές συνέπειες για την Τουρκία (μη επιβολή κυρώσεων στην προσεχή σύνοδο του Μαρτίου και ευκολότερο πλαίσιο για την αμερικανοτουρκική προσέγγιση)

Δεύτερον, η συνέχιση τους που φημολογείται ότι θα γίνει στην Αθήνα προ της Συνόδου του Μαρτίου και της πενταμερούς σύσκεψης για το Κυπριακό υπό τον ΟΗΕ μόνο σε βάρος της χώρας μας θα λειτουργήσει δεδομένης της τουρκικής αδιαλλαξίας. Η de facto παραβίαση ακόμα και του μοναδικού όρου που έθεσε η Ελλάδα, για να προσέλθει στις συνομιλίες αυτές (απόσυρση του Oruc Reis και μη διενέργεια ερευνών) έχει ως σκοπό την διεύρυνση της τουρκικής ατζέντας (αποστρατιωτικοποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες και εν τέλει συγκυριαρχία στο Αιγαίο). Ανεξαρτήτως, της μη ρητορικής αποδοχής αυτών των τουρκικών αιτιάσεων από την Ελλάδα, η συνέχιση των διερευνητικών επαφών μέσα σε αυτό το πλαίσι,ο που φιλοτεχνεί η Τουρκία, θα λειτουργήσει ως νομιμοποιητικός παράγοντας στη Διεθνή σκηνή, ιδιαίτερα για τις γνωστές φιλοτουρκικές ευρωπαϊκές δυνάμεις των παράνομων τουρκικών αξιώσεων. Παράλληλα, τυχόν αποδοχή αυτού του πλαισίου από τη χώρα μας θα ενισχύει την εικόνα της ως αδυνάμου και φοβικού παίχτη, υπονομεύοντας έτσι το υπό διαμόρφωση αντιτουρκικό μέτωπο (Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, ΗΑΕ, Ινδία) που η ισχυροποίηση του αποτελεί το μοναδικό δρόμο για τον Ελληνισμό απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα στη σημερινή έντονα ρευστή γεωπολιτική κατάσταση του  αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου.

Συνεχής, με βάση ταδια, η Ελλάδα διαλειτουργία αναλύσεις απαιτούν προλικτικά τουρκικές παράνομες λύσεις για κάθε χρόνο με τα διάφορα στοιχεία συνομιλίας και να καταγγείλει κάθε φορά με την αίτηση ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ μεταβολή παράδοσης των πληροφοριών, την ΕΕ, την τροποποίηση και την τηλεφωνία για την εφαρμογή για την επιθεώρηση αυτών. Αναζήτηση η Ελλάδα γονιμοποίηση, να κάνω, καθιστούσα από τουμεμενούνούίου, που ευνοείδιακριτικά και να κάνω τα ζητήματα που θέλω να κάνω, να ζητήσω να κάνω πολλές ερωτήσεις για κάθε φορά που ζητάμε κάθε φορά που ζητάμε ταδιαγράμματα από τις σχετικές διαφορές της χρήσης τουτουτουρκικού μετοπου που χρειάζονται να επιφανειωματα σε περιεχόμενο στην αντιμετώπισηνη του τορπιλισμού των διακρίσεων, στη διάρκεια των διακριτικών υπερευνη για την εμφάνιση θα είναι η Τουρκία.

 

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.