Θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σε ηγέτη παγκοσμίου κύρους εξελίσσεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ασχολούνται μαζί του οι ισχυρότεροι πολιτικοί ηγέτες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, άλλοι να υποστηρίζουν τις θέσεις του και άλλοι να τις κατακρίνουν, ενώ αποτελεί πλέον καθημερινό σημείο αναφοράς σε όλα τα μεγάλα, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και internet.

Αναδημοσίευση από το http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/

Η δημοσιότητα και η διεθνής προβολή του Αλέξη Τσίπρα ανταγωνίζεται πλέον επαξίως, ηγέτες με παγκόσμια καταξίωση όπως ο Κένεντι, ο Μάο Τσε Τουνγκ, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, – σας φαίνεται ίσως υπερβολικό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα – ενώ οι αποφάσεις του κρίνονται καθοριστικές για την παγκόσμια οικονομία και κατά πάσα πιθανότητα θα διαμορφώσουν νέες ισορροπίες στην Ευρώπη, αφού μετά τη νίκη του, που αναμένεται να είναι συντριπτική, είναι πιθανόν να προκύψει σύγκρουση με την Γερμανία, η κυριαρχία της οποίας αμφισβητείται πλέον ανοιχτά, μετά την εμφάνιση του Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά οι παγκόσμιοι οικονομικοί κολοσσοί έχουν στραμμένους μόνιμα τους προβολείς τους πάνω στον Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη με πρώτη την Ισπανία, κάνουν την εμφάνισή τους δυναμικά κινήματα, αντίστοιχα με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αμφισβητούν τη γερμανική κυριαρχία, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για μια ΝΕΑ Ευρώπη, χωρίς λιτότητα, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών της.

Η χώρα μας η οποία μέχρι τώρα ήταν γνωστή στη διεθνή κοινή γνώμη από τον αρχαίο πολιτισμό της και από το έπος του ’40, όταν πολέμησε και τσάκισε τους Γερμανούς κατακτητές, δεν είχε καταφέρει, ποτέ μέχρι σήμερα, να βγάλει έναν πολιτικό ηγέτη, η φήμη του οποίου να ξεπερνάει τα σύνορά μας. Ακόμα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος που τριπλασίασε την Ελλάδα, δεν απασχόλησε σε τόσο μεγάλη έκταση την παγκόσμια κοινή γνώμη και πολύ περισσότερο τους ηγέτες και τα οικονομικά λόμπι της εποχής, ίσως γιατί δεν υπήρχαν τότε τα ηλεκτρονικά μέσα και η αστραπιαία μετάδοση των πληροφοριών σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη στην Ευρώπη, παράγοντας πολιτική και προκαλώντας εξελίξεις για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι πλέον ο μοναδικός ηγέτης με ευρωπαϊκό όραμα, το οποίο αρχίζει να παρουσιάζεται συγκροτημένο και να απειλεί το σημερινό σάπιο κατεστημένο. Αντιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα, οι Ισπανοί Ποντέμος, ανέπτυξαν δυναμική και βρίσκονται ήδη στην πρώτη θέση, διεκδικώντας την κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές. Μεγάλες πολιτικές δυνάμεις στην Γαλλία, παρ’ ότι βρίσκονται στο Δεξιό στρατόπεδο, υιοθετούν απολύτως τις ριζοσπαστικές θέσεις του Αλέξη, ενώ και στην Ιταλία αρχίζει και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς ένα αντίστοιχο κίνημα. Για εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους, ο Αλέξης σηματοδοτεί την ελπίδα, ενώ για τα ντόπια και ξένα φερέφωνα των τοκογλύφων, είναι ο ηγέτης που θα μπορούσε να… καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία! Σφοδρή είναι η σύγκρουση στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης για τις αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει ο νέος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας.

Ο Bloomberg χθες υιοθέτησε τις θέσεις του, επισημαίνοντας ότι έξοδος της Ελλάδας απ’ τη ζώνη του ευρώ σημαίνει καταστροφή για το ίδιο το ευρώ… Άλλωστε δεν υπάρχει καν μηχανισμός που θα αποφασίζει για έξοδο ενός κράτους απ’ την Ευρωζώνη και το ευρώ, αναφέρει το εγκυρότερο οικονομικό κανάλι της Αμερικής. Στον αντίποδα κάποιες άλλες εφημερίδες υπηρετούν το υπάρχον σύστημα που συνδέεται στενά με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς, υποστηρίζουν ότι ο νέος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Γιενς Μπόιζεν – Χογκρέφε δήλωσε ότι εάν γίνει το κούρεμα του χρέους στην Ελλάδα, η Γερμανία θα χάσει 40 δις ευρώ ενώ, το Grexit, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα στοιχίσει στην Γερμανία 76 δις ευρώ, δηλαδή περίπου τα διπλά.

Σε καθημερινή βάση η αντιπαράθεση τόσο σε επίπεδο δηλώσεων πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έχει σημείο αναφοράς μόνιμα τον Αλέξη Τσίπρα! Το ίδιο συμβαίνει και με τα Μέσα Ενημέρωσης σε Αμερική, Ρωσία, Ασία, Κίνα, Νότιο Αμερική, ακόμα και σε εκείνα πολλών αφρικανικών χωρών. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές απ’ όλο τον κόσμο. Χιλιάδες Ιταλοί έχουν κλείσει εισιτήρια για να βρίσκονται στην Ελλάδα, την ιστορική ημέρα των εκλογών που όπως πιστεύουν θα αλλάξει ριζικά το σκηνικό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου και πολιορκούν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να εξασφαλίσουν αποκλειστικά μια δήλωση απ’ τον νέο ηγέτη. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην Ευρώπη που είναι αποκλεισμένα απ’ το σύστημα, γιατί έχασαν τη δουλειά τους και μαστίζονται από την ανεργία, βλέπουν την προέλαση του Αλέξη ως μοναδική ελπίδα σωτηρίας. Ακόμα και συντηρητικές δυνάμεις όπως το Βατικανό προσβλέπουν στον Αλέξη σαν το νέο ηγέτη που έρχεται, για να κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή και να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι άκρως συντηρητικές πολιτικές στην Ευρώπη.

Επιτέλους η Ελλάδα για άλλη μια φορά στην ιστορία της πρωτοστατεί στις παγκόσμιες εξελίξεις. Ακόμα και οι Αμερικανοί που είναι αγεωγράφητοι και δεν ξέρουν προς τα πού πέφτει η χώρα μας, γνωρίζουν πολύ καλά το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που ταρακουνάει το σύστημα και απειλεί τις παγκόσμιες ισορροπίες. Κάποιοι τον παρουσιάζουν με τον Κένεντι, που κατάφερε να γίνει απ’ τους πλέον δημοφιλείς ανθρώπους στον κόσμο. Κάποιοι άλλοι τον βλέπουν σαν τον Φιντέλ Κάστρο της Μεσογείου, που θα απειλήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και θα προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία. Γι’ αυτό οι επόμενες μέρες και οι επόμενοι μήνες είναι ιστορικοί. Η Ελλάδα από ουραγός των εξελίξεων γίνεται η χώρα που οδηγεί τις εξελίξεις. Ο νέος ηγέτης με το παγκόσμιο κύρος που έχει ήδη αποκτήσει, θα δώσει τη μάχη για τα συμφέροντα της Ελλάδας από θέση ισχύος. Γιατί δεν πρόκειται να πάει στην Γερμανία κανένας Χαρδούβελης και κανένας Στουρνάρας.

Δεν πρόκειται η Μέρκελ να διαπραγματευθεί με Έλληνες υπαλλήλους της, αλλά με έναν ηγέτη που κάθε βήμα του, κάθε δήλωσή του θα γίνεται σημείο αναφοράς στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τα οποία θα προβάλλουν και θα προωθούν τις ιδέες του. Ένας ηγέτης που μπορεί να κινητοποιεί εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες πάνω σε νέες στρατηγικές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν, αν χρειαστεί και μεγάλες ανατροπές. Αυτό τρέμουν οι Γερμανοί και τα κατεστημένα συμφέροντα, γι’ αυτό και ο λυσσαλέος πόλεμος που έχουν εξαπολύσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των κατακτητών στην Ελλάδα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ένας βρόμικος πόλεμος που τον κάνει πιο ισχυρό, αυξάνοντας κατακόρυφα τη δημοφιλία του σε ολόκληρο τον κόσμο, σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο που δεν θέλουν να την βλέπουν ζωγραφιστή οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί, οι Βρετανοί καθώς και πολλές άλλες χώρες που γνώρισαν το ναζιστικό καθεστώς της παλιάς Γερμανίας.

Πηγή: kontranews

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ; "

    Leave a reply

    Your email address will not be published.