Ποιος έχει τα κότσια;

Η μια υποχώρηση φέρνει την άλλη και όλα όσα συμβαίνουν, με το τρόπο που επιχειρεί να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση εν εναμονή της πρώτης αξιολόγησης, δημιουργούν μια υποψία αστάθειας.

Η τρόικα και το ΔΝΤ εμμένουν στις σκληρές απαιτήσεις (εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις τώρα ενδέχεται να ζητήσουν και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων) και δεν νοιάζονται αν πέσει κι αυτή η κυβέρνηση, όπως έπεσε κι εκείνη του Αντώνη Σαμαρά υπό την πίεση τους αλλά και υπό την πίεση της ισχυρής τότε αντιπολίτευσης. Το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο εσωτερικό, με διουγκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις, θεωρείται ανεπαρκές για τους δανειστές που επιμένουν στην ίδια θανατηφόρα συνταγή!

Απαιτούν το ασφαλιστικό να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, που σημαίνει πως ζητούν νέες περικοπές στις συντάξεις, δηλαδή να παραβεί ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά τη δέσμευσή του πως δεν θα το κάνει.

Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις των ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων υπό τον Σόιμπλε, έχει αποθρασύνει τους τελευταίες, που βρίσκουν άλλη μια καλή ευκαιρία να τελειώνουν με το ελληνικό “πείραμα” και να στείλουν, με την ευκαιρία, μήνημα και σε Ισπανία, Πορτογαλία.

Δύο μόνο επισημάνσεις.

Ξαφνικά η κυβέρνηση μιλά για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που απέρριπτε μετά βδελυγμίας και απειλεί μέσω της Γεροβασίλη πως αν δεν περάσει το νομοσχέδιο θα πάμε σε περικοπές συντάξεων, και από την άλλη η αντιπολίτευση ενώνεται, κατηγορώντας την κυβέρνηση, στην ουσία, ως… μνημονιακή, παρά την άρνηση Μητσοτάκη να αποδεχτεί το κλείσιμο των εθνικών οδών από τους αγρότες που παραλύει ακόμη περισσότερο την οικονομία.

Σημεία των καιρών: ο πολιτικός κόσμος απαντά στην παρατεταμένη κρίση με κεκτημένη ταχύτητα. Η πολιτική ζωή όμως πρέπει να πάψε να κάνει κύκλους, αν θέλει να βγει από τη μέγγενη της στασιμότητας.

ΠΗΓΗ: www.freesocial.gr

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Ποιος έχει τα κότσια; "

    Leave a reply

    Your email address will not be published.