Πολιτική δήλωση

«Να ξαναστήσουμε την ελπίδα, αυτή είναι η αποστολή μας», Ernst Bloch.

του Γεωργίου Παπασίμου, δικηγόρου, υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην Εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως επιστέγασμα της πολιτικής συνεργασίας του με την Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, έχει στόχο της όσο πιο μεγάλης εκλογικής ισχυροποίησης τού ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδύναμη εκλογή μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας, που βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τρομακτικοί για ευρωπαϊκή χώρα εν καιρώ ειρήνης.
Η ανεργία ξεπερνά ήδη το 27% (στους νέους φθάνει το 60%), το ΑΕΠ έχει ήδη μειωθεί κατά 25% από την έναρξη της κρίσης και της εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων, το μέσο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί πάνω από 40% και το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, από 120% που ήταν με την έναρξη της μνημονιακής «καταιγίδας» το 2010.
Ο μνημονιακός νεοφιλελεύθερος «οδοστρωτήρας» αποτέλεσε έτσι, μια εθνικά εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε συνθήκες ιστορικής στρατηγικής εθνικής ήττας, αντίστοιχης, αναλογικά, με τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο «οδυνηρός κατήφορος» συμπληρώνεται από την εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας στους ξένους δανειστές και στην τρόικα από την τοπική πολιτική «ελίτ», που λειτουργεί ως «θεραπαινίδα» του συστήματος της οικονομικής ολιγαρχίας και συναποτελεί το «σύστημα παρακμής».
Σε μια τρόικα που με συστηματικό τρόπο οδηγεί τη χώρα σε πλήρη απορρύθμιση, έχοντας, προφανώς, «στο πίσω μέρος του μυαλού τους» την οιονεί «δήμευση» της δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας.
Το μείζον ζήτημα σήμερα για την Ελλάδα, είναι η άμεση ανατροπή αυτού του σάπιου κλεπτοκρατικού «συστήματος της παρακμής», που «βρίσκεται στο απυρόβλητο», συνεχίζοντας το «φαγοπότι» σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ελέω και υπέρ των ξένων «ομοαίματων» διεθνών τοκογλύφων δανειστών, από ένα ισχυρό δημοκρατικό προοδευτικό και πατριωτικό αντιμνημονιακό Μέτωπο Σωτηρίας, με βασικό κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές δυνάμεις που συνεργάζονται μαζί του.
Στις 25 Ιανουαρίου, για το συμφέρον του ελληνικού λαού, απαιτείται η αυτοδύναμη επικράτηση της κυβέρνησης σωτηρίας που θα αναγεννήσει την Ελλάδα, εφαρμόζοντας το διακηρυγμένο πρόγραμμά της με άμεσους στόχους:
• Την ανακοπή της καταστροφικής, «πολεμικού τύπου», υφεσιακής πορείας της χώρας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
• Την άμεση προώθηση της μεταρρύθμισης του «σαθρού» και διεφθαρμένου πολιτικού εποικοδομήματος, των ενδιάμεσων θεσμών και του δημοσίου τομέα γενικά, μέσα από το «χτύπημα» των μηχανισμών ελέγχου του «συστήματος παρακμής» και της «μηχανής των κερδών», τον εκδημοκρατισμό των δομών – λειτουργιών του κράτους και τον δημοκρατικό έλεγχο.
• Την εφαρμογή ενός νέου οικονομικού αναπτυξιακού μοντέλου για την ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
• Την αποτροπή της πλήρους αποικιοποίησης της Ελλάδας, που έχει μετατραπεί, με ευθύνη του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού και της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας, σε «αποικία χρέους» του Βερολίνου.
• Την αποστολή ισχυρού μηνύματος σε όλους τους λαούς της Ευρώπης για την αλλαγή πορείας της από τη σκληρή μονεταριστική λιτότητα, με την επικράτηση ενός ριζοσπαστικού ευρωπαϊσμού υπέρ των λαών και όχι του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Στη σημερινή «κρίση χρέους» είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε ανώδυνες επιλογές.
Το πραγματικό δίλημμα σήμερα, μπροστά στην κάλπη, είναι αν ο ελληνικός λαός θα υποστεί θυσίες χωρίς αντίκρισμα, από τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης μονεταριστικής μνημονιακής πολιτικής, όπως γίνεται σήμερα, μέσω του «μνημονιακού «οδοστρωτήρα» ή οι θυσίες του «θα πιάσουν τόπο», για ένα καλύτερο μέλλον, με την εκλογική αυτοδύναμη ενίσχυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συμμαχικών του δυνάμεων, για τη δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης σωτηρίας της Ελλάδος.
Η «κρίση χρέους» της Ελλάδος και των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ολοένα και περισσότερο, μετατρέπεται σε «κόμβο» όλων των αντιθέσεων αυτής της κρίσης στην Ευρώπη, που από τον τρόπο επίλυσής τους θα εξαρτηθεί η γενικότερη πορεία της χώρας στις επόμενες δεκαετίες αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κλεπτοκρατικού συστήματος, στην Ελλάδα και των ξένων «προστατών» τους και διεθνών τοκογλύφων, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να στρέψουν τις κοινωνικές «εκρήξεις» σε άλλες ατραπούς, προκειμένου να αποφύγουν την προοδευτική αλλαγή, με στόχο τον έλεγχο της χώρας ως «αποικίας χρέους».
Γι’ αυτό έχουν ήδη επιδοθεί σε μια γιγαντιαία επίθεση δημιουργίας φόβου και «τρομολαγνείας». Πλην όμως, ματαιοπονούν, γιατί αντίπαλός τους είναι, πλέον, το ισχυρό ρεύμα ελπίδας, που διατρέχει και διαπερνά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Η ανατροπή του πολιτικού «συστήματος παρακμής» και της ξένης επιτροπείας είναι μονόδρομος μπροστά στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, όπως και η απαρχή μιας προοδευτικής νέας Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Πολιτική δήλωση"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.