Τα αποτελέσματα της κάλπης και η επόμενη μέρα

Οι τριπλές κάλπες της Κυριακής και ιδιαίτερα αυτή των Ευρωεκλογών, ανέδειξαν, παρά την γιγαντιαία προσπάθεια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, νικητές, ηττημένους και «συντετριμμένους».

Ξεκάθαρος νικητής αναδείχθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπου, για πρώτη φορά στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, έρχεται σε εκλογές πρώτο κόμμα της Αριστεράς, με διαφορά 3,9%. Η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερα διεθνή συμβολικό χαρακτήρα για την Χώρα μας, που επελέγη ως «πειραματόζωο» από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και το Βερολίνο, αναδεικνύοντας το αίτημα για αλλαγή της σημερινής Ευρωπαϊκής πολιτικής, που υπονομεύει το Ευρωπαϊκό Όραμα της Ισοτιμίας, της Αμοιβαιότητας και της Αλληλεγγύης των Λαών, καθώς και την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και του συστήματος παρακμής της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας της Ελλάδος, που την παρέδωσε στους διεθνείς κερδοσκόπους, προκειμένου να περισώσει τα προνόμιά της.

Στους νικητές, δυστυχώς, αυτών των Ευρωεκλογών συμπεριλαμβάνεται η «Χρυσή Αυγή», η οποία, από το 6,92%, «εκτοξεύθηκε» στο 9,38%, διατηρώντας, μάλιστα, το σύνολο των ψηφοφόρων, που έλαβε το 2012. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ράπισμα» για το υπάρχον πολιτικό σύστημα της παρακμής, αφού αποδεικνύεται ότι, ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού Λαού ψηφίζει, πλέον, συνειδητά «Χρυσή Αυγή», παρά το γεγονός ότι, σε επίπεδο ηγεσίας, αυτή αποτελεί ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, όχι γιατί το σύνολο των ψηφοφόρων αυτών πιστεύει στον ναζισμό, αλλά γιατί υφίστανται τα στοιχεία εκείνα, που είναι η φτώχεια, η ανέχεια, το περιθώριο και ο κυβερνητικός αυταρχισμός, που ευνοούν τάσεις «φασιστικοποίησης» μέρους της κοινωνίας.

Στους ηττημένους των Ευρωεκλογών ανήκει, αναμφισβήτητα, η Νέα Δημοκρατία, η οποία ήλθε δεύτερη με καθαρή διαφορά τεσσάρων μονάδων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και απώλεια επτά ποσοστιαίων μονάδων από τις Εκλογές του 2012. Είναι προφανές ότι, εάν υπήρχε στοιχειώδης πολιτική ευθιξία και δεν υπήρχε η στήριξη της πλειοψηφίας των Μέσων Επικοινωνίας και η μεγάλη «ομπρέλα» της Τρόικας και της κ. Μέρκελ, δεν θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς κόμμα και πρωθυπουργός στην εξουσία, παριστάνοντας, μάλιστα, τον μη ηττημένο !!!

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το άλλο κόμμα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, τοΠΑ.ΣΟ.Κ. – «Ελιά», που έλαβε ποσοστό 4% λιγότερο από τις Εκλογές του 2012, όπου, από 12,28%, κατέληξε στο 8,2%. Η επικοινωνιακή προσπάθεια να εμφανισθεί στους «νικητές» των Ευρωεκλογών, συγκρίνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση κάποιες δημοσκοπήσεις των 4 – 5%, και όχι με τα εκλογικά αποτελέσματα, που έλαβε στις τελευταίες Εκλογές, αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία.

Στους ηττημένους των Ευρωεκλογών, αναμφισβήτητα, εντάσσονται οι ΑΝ.ΕΛ., που έχασαν πάνω από την μισή δύναμή τους από τις τελευταίες Εκλογές, «πληρώνοντας» την έλλειψη συνεκτικότητας του πολιτικού τους λόγου και τον αβάστακτο βερμπαλισμό του Προέδρου τους. Ήδη, παρουσιάζονται φαινόμενα στον χώρο αυτό, πολιτικού «εκμαυλισμού», με έντονα τα στοιχεία της «αποστασίας» της δεκαετίας του ’60.

Το κόμμα, όμως, που εξήλθε «ακρωτηριασμένο» από την κάλπη, είναι, χωρίς αμφιβολία, η ΔΗΜ.ΑΡ. Πρόκειται για πολιτική «εξαέρωση» ενός πάλαι ποτέ ελπιδοφόρου πολιτικού κινήματος της Ανανεωτικής Αριστεράς, το οποίο, με τις πολιτικές «κωλοτούμπες» της ηγεσίας του, τις φιλομνημονιακές επιλογές και την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, «συνεθλίβη» από την «χοάνη» του κλεπτοκρατισμού.

Η επόμενη ημέρα ανήκει στον νικητή των Ευρωεκλογών, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο ελπιδοφόρος αυτός δρόμος της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και του συστήματος παρακμής της οικονομικής ολιγαρχίας της Ελλάδος, προϋποθέτει ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών απ’ αυτόν, για την συγκρότηση ενός ισχυρού, αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού μετώπου, που θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία και θα κατακτήσει την πολιτική ηγεμονία στην Χώρα, για μια νέα προοδευτική Μεταπολίτευση, με κεντρικό πυλώνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ενεργά συμμέτοχες όλες τις ευρύτερες προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Χώρας.

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Τα αποτελέσματα της κάλπης και η επόμενη μέρα"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.