Δικομματικοί “Νενέκοι”

Πιθανότατα ο τίτλος και το περιεχόμενο προηγούμενου άρθρου «Παρασιτισμός, ’’εθελοδουλία’’ ή ανικανότητα;», να ξένισε και να ενόχλησε κάποιους αναγνώστες, ως υπερβολικό. Πλην όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις στην πολύπαθη Χώρα της Αργεντινής και η ιταμή και δουλοπρεπής συμπεριφορά εγχώριων «αστέρων» του ευρύτερου μνημονιακού δικομματικού χώρου, αλλά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που αποτελείται από τα κόμματα εκείνα, που διαχειρίσθηκαν τις τύχες της Χώρας σε όλη την Μεταπολίτευση και την κατέστρεψαν, καταδεικνύει ότι, το περιεχόμενο του άρθρου εκείνου ήταν τελικά επιεικές.

Γιατί, πρόκειται για το «σύστημα παρακμής», που συναπαρτίζεται από την εξαρτημένη οικονομική ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό, που την υπηρετεί, με κύρια χαρακτηριστικά τον παρασιτισμό, τον «μαυραγοριτισμό», αλλά και τον έντονο «νενεκισμό». Είναι αυτοί, που παρέδωσαν την κυριαρχία της Χώρας και το μέλλον της,χωρίς καμία αντίσταση, στο ξένο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και στις πολιτικές του Βερολίνου, προκειμένου να περισώσουν τα προνόμιά τους. Είναι αυτοί, που πιθανόν να είναι και οι μόνοι στον πλανήτη, που ταυτίσθηκαν ασθμαίνως με τα «όρνεα» των αγορών και επιχαίρονται, κακόβουλα μάλιστα, αφού παραποιούν και την πραγματικότητα, για την στάση της Αργεντινής, που στέκει όρθια, με καθαρό πατριωτικό πρόσωπο, απέναντι στους κερδοσκοπικούς «γύπες».

Ο Καθηγητής και Πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκος Κοτζιάς, κατά την συγγραφή του σπουδαίου του βιβλίου «Η Ελλάδα αποικία χρέους», μελετώντας σε βάθος την Γερμανική Ιστορία, την πολιτική και τους στόχους του Βερολίνου στην σημερινή συγκυρία και την προσπάθειά του για την πρωτοκαθεδρία στην Ε.Ε., κατέληξε σε ένατρομακτικό συμπέρασμα: Ότι, δηλαδή, δεν υπήρχε, εξαρχής, σχέδιο«αποικιοποίησης» της Ελλάδος. Αυτό διαμορφώθηκε κατά την επαφή τους με τους «θλιβερούς» Έλληνες «νενέκους» της πολιτικής και οικονομικής «ελίτ», που, για να σώσουν τα δικά τους «τομάρια», έδειξαν τέτοια προθυμία να παραχωρήσουν τα πάντα, με συνέπεια «να ανοίξει η όρεξη» των ξένων, ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε σε βάρος αυτής της Χώρας !!!

Αυτοί, λοιπόν, που διέπραξαν, ουσιαστικά, τα τελευταία χρόνια, «εγκλήματα εσχάτης προδοσίας», επιτρέποντας στα παγκόσμια καπιταλιστικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, μέσω της Τρόϊκας, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε διεθνές «πειραματόζωο», όπου εφαρμόζονται «Προκρούστεια πειράματα» σε βάρος του Λαού μας και σε σύγχρονη«αποικία χρέους», έχουν το περισσό θράσος να επιχαίρουν και να «ασελγούν» κατά της αλήθειας, εν σχέσει με τα ζητήματα χρεοκοπίας της Αργεντινής.

Γιατί, η πραγματικότητα είναι ότι, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε επιλεκτική στάση πληρωμών σε δύο κερδοσκοπικούς «γύπες», που δεν είχαν δεχθεί να μπουν στην γενική συμφωνία με τους άλλους πιστωτές, διεκδικώντας όλη την ονομαστική αξία των ομολόγων, τα οποία είχαν αγοράσει ως χρέος της Αργεντινής, με ελάχιστα χρήματα και με στόχο να βγάλουν κέρδος 1600%, αντί 300%, που τους δίνει η κυβέρνηση της Αργεντινής. Περαιτέρω, πρέπει να σημειωθεί ότι, η επιλεκτική αυτή στάση πληρωμών σ’ αυτά τα «όρνεα των αγορών», έπρεπε υποχρεωτικά να γίνει, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναβίωναν πολλαπλές απαιτήσεις των υπόλοιπων πιστωτών, που έχουν δεχθεί το «κούρεμα» και τον συμβιβασμό. Πέραν, όμως, αυτού, η πραγματικότητα, επίσης, είναι ότι, μετά την στάση πληρωμών της Αργεντινής το 2001, η οικονομία της έχει ανακάμψει, αφού το ΑΕΠ της, που το 1980 ήταν 135 δις δολάρια, το 1990 169 δις δολάρια, το 2001 321 δις δολάρια και μετά την πτώχευση, το 2002 έπεσε στα 277 δις δολάρια, έφθασε πέρυσι στα 474 δις δολάρια.

Αλήθεια, μπορεί πραγματικά να γίνει σύγκριση με την τραγική κατάσταση της Ελλάδος από τον μνημονιακό «οδοστρωτήρα», όπου το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και αυξάνεται συνεχώς, η οικονομία βρίσκεται σε επταετή «πολεμική» ύφεση, η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού στην φτώχεια και στο περιθώριο, οι παραγωγικές δομές σε πλήρη διάλυση, έχοντας αναρτηθεί και το «πωλητήριο» της συγκυβέρνησης, ότι πωλούνται δάση, αιγιαλοί, δημόσιες επιχειρήσεις και οτιδήποτε αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της Χώρας;

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Δικομματικοί "Νενέκοι""

    Leave a reply

    Your email address will not be published.