Οι υπογράφοντες, δεκατέσσερα (14) στελέχη της Πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», αποχωρούμε από αυτό, λόγω της μετατροπής του σε ένα «άλαλο» κυβερνητικό παράρτημα – παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., έχοντας αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό.
Η ψήφιση σταθερών μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την «αποικιοποίηση» της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και «αποκαθήλωση» της πολιτικής και ιδεολογικής «ψυχής» του, αφού το «ΠΡΑΤΤΩ» εισήγαγε στον δημόσιο πολιτικό διάλογο την έννοια της χώρας ως «αποικίας χρέους».
Οι εξελίξεις με τη σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακή συνιστώσα, η δημιουργία –με την ψήφιση σχετικών νόμων – μόνιμων μνημονιακών μηχανισμών αποικιοκρατικής αντίληψης, που παγιώνουν τη θέση της χώρας ως «μόνιμου διεθνούς πειραματόζωου» και ως ιδιότυπης «αποικίας χρέους» του Βερολίνου και πάνω απ’ όλα η έλλειψη στρατηγικής απεγκλωβισμού της από τη θηλιά της λιτότητας και η έλλειψη παραγωγικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και προοπτικής για ένα νέο, δίκαιο κοινωνικό μοντέλο, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα. Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων, η εκποίηση του δημοσίου πλούτου της χώρας, η διατήρηση ή και η αύξηση του χρέους, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της και το γεγονός, πως η κλεπτοκρατική ελληνική ολιγαρχία παραμένει ουσιαστικά αλώβητη, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και αμέτοχους.
Το ζητούμενο για τον λαό, που ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας, κατέληξε σε μία ακόμα κυβέρνηση μνημονιακής «ομηρίας».
Η συμμετοχή του «ΠΡΑΤΤΩ» στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έγινε, μεν, με καλές προθέσεις, πλην, όμως, αυτό αποτέλεσε την αιτία της πολιτικής αποδυνάμωσής του ως αυτόνομης πολιτικής συλλογικότητας. Ο στείρος «κυβερνητισμός» επικράτησε τελικά της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία.
Εκτιμούμε, ότι η λύση για τον συνεχιζόμενο «κατήφορο» της πατρίδας, είναι πλέον η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου από τα σπλάχνα της κοινωνικής οργής και από πολιτικό προσωπικό, που δεν θα είναι ενταγμένο στα «πελατειακά» υπάρχοντα δίκτυα, που σχηματίσθηκαν κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και αφορούν σχεδόν το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Πολιτικό προσωπικό, που θα αποποιηθεί εκ προοιμίου τα ιδιαίτερα προσωπικά προνόμια και την ατιμωρησία, που θα έχει την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας, τη γνώση, την προοδευτική και πατριωτική συνείδηση, αλλά και τον ρεαλισμό και θα συμπλέει με την κοινή λογική, για την έξοδο από την Αναγέννηση της Ελλάδας.
Τα μέλη και στελέχη του «ΠΡΑΤΤΩ»:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ (μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΡΑΤΤΩ)
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΚΟΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΕΒΡΕΝΕΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΤΑΡΑΣ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
No Replies to "Γιατί αποχωρούμε από το "Πράττω" "