Το “τέρας” του ελληνικού “κλεπτοκρατισμού”

Η λίστα, που διαβιβάσθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή πρόσφατα στην Βουλή, με δεκατέσσερις υποθέσεις «φωτιά», που καταδεικνύουν την προστασία, που προσέφεραν σε δημόσιους λειτουργούς και οικονομικούς παράγοντες, πρωτίστως η σημερινή μνημονιακή συγκυβέρνηση, απαλλάσσοντάς τους από ποινικές και αστικές ευθύνες, με την επισήμανση αυτού ότι, όταν προσπαθεί να ξεσκεπάσει επίορκους επωνύμους, σκοντάφτει πάντα σε ένα «τείχος» από απαλλακτικά βουλεύματα, αποτελεί, απλώς, την «κορυφή του παγόβουνου». Του «παγόβουνου», που είναι ο «αειθαλής κλεπτοκρατισμός», που «κατατρώει τα σωθικά» της Χώρας και του Ελληνικού Λαού.

Είναι γνωστό ότι, ο καπιταλισμός είναι, κατεξοχήν, εκμεταλλευτικό σύστημα, αφού οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κερδίζουν τεράστια οφέλη από την εργασία και την προσφορά των χιλιάδων εργαζομένων. Είναι ένα σύστημα, στο οποίο κυριαρχεί η ανισότητα μεταξύ της κυρίαρχης αστικής τάξης και των υποτελών άλλων κοινωνικών τάξεων (εργαζομένων, αγροτών κ.λπ.). Στις αναπτυγμένες, όμως, Δυτικές καπιταλιστικές Χώρες, υπάρχουν τουλάχιστον στον δημόσιο βίο και στους θεσμούς κάποιοι κανόνες, που εμφορούνται από τις Αρχές του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας. Είναι, επίσης, γνωστό ότι, στην σημερινή φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κυρίαρχου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, οι ανισότητες έχουν γιγαντωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το επιδιωκόμενο πρότυπο, ακόμα και στις Χώρες της Δύσης, είναι η δημιουργία των «κοινωνιών των 2/3» ή ακόμη και «του 1/5».

Αυτό, όμως, που συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδος, τόσο κατά την περίοδο της ύστερης Μεταπολίτευσης (δεκαετίες 1990 – 2000), όπου η διαφθορά «διαχύθηκε», από τα λεγόμενα «υψηλά κλιμάκια», σε όλες τις κοινωνικές βαθμίδες και υπήρξε μία τεραστίων διαστάσεων «ληστεία» του εθνικού πλούτου από μια μικρή οικονομική παρασιτική ολιγαρχία, διαπλεκόμενη σφιχτά με το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό, που ενσωματώθηκε σ’ αυτήν, όσο και στην περίοδο του τετραετούς μνημονιακού «οδοστρωτήρα», όπου το «σύστημα παρακμής» μετέτρεψε την Χώρα σε «αποικία χρέους» και διεθνές «πειραματόζωο, παραδίδοντας την εθνική κυριαρχία στα ξένα κερδοσκοπικά «αρπακτικά», αναμφισβήτητα, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Και αυτό, γιατί είναι το ίδιο «σύστημα παρακμής», δηλαδή η οικονομική παρασιτική ολιγαρχία της Χώρας, που αποτελείται από εκατό οικογένειες και το δικομματικό πολιτικό προσωπικό της Χώρας, που, ενώ δημιούργησε και επέφερε την μεγάλη οικονομική κρίση και την «πτώση της Χώρας στα βράχια», όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά, αντίθετα, συνεχίζει και στην περίοδο της μνημονιακής καταστροφής για την πλειοψηφία του Λαού, που βυθίζεται στην φτώχεια και στην απελπισία, να επιδίδεται σε έναν πιο προκλητικό «κλεπτοκρατισμό», μέσω της «άγριας ανακατανομής του εθνικού πλούτου και της πλήρους ατιμωρησίας, που, πλέον, νομοθετείται και προκαταβολικώς !!!

Πρόκειται, πραγματικά, για πρωτοφανή πολιτική, οικονομική και κοινωνική στρέβλωση, που αν δεν αποκατασταθεί, με την ανατροπή των φερομένων «σωτήρων» και των πάσης φύσεως «κλεπτοκρατών», θα οδηγήσει την Χώρα σε «αχαρτογράφητα νερά» εθνικής οπισθοχώρησης, με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες, τόσο για την κοινωνική της συνοχή, όσο και για τα μείζονα και «χαίνοντα» ανοιχτά της εθνικά θέματα.

Γίνεται, από τα παραπάνω, αντιληπτό ότι, η κυβέρνηση Σωτηρίας της Χώρας, που θα προκύψει στις προσεχείς εθνικές εκλογές, συνεπικουρούμενη από ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό Μέτωπο Σωτηρίας, με κεντρικό πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις άλλες δημοκρατικές, πατριωτικές, προοδευτικές δυνάμεις, θα βρεθεί εντός «διακεκαυμένης ζώνης». Θα πρέπει, παράλληλα και γρήγορα, να αντιμετωπίσει την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση της Χώρας, να θέσει τις βάσεις μιας υγιούς παραγωγικής ανασυγκρότησης, να ισχυροποιήσει αυτήν μέσω ευρύτερων διεθνών συμμαχιών για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων, να προβεί στην τιμωρία αυτών, που πρωτοστάτησαν, για ίδιον όφελος, στον «κλεπτοκρατικό πρωταθλητισμό» και, τέλος, να ανατρέψει το παρηκμασμένο πολιτικό εποικοδόμημα και το Ελληνικό «κλεπτοκρατικό σύστημα», που αποτελεί απειλή για την ζωή της πλειοψηφίας των Ελλήνων και των συμφερόντων της Χώρας.

Κοινοποίηση Άρθρου σε Share on FacebookTweet about this on Twitter

No Replies to "Το "τέρας" του ελληνικού "κλεπτοκρατισμού""

    Leave a reply

    Your email address will not be published.